Marga Brakenhoff

Energetisch therapeut, Natuurcoach

Marga gebruikt de natuur, natuurlijke producten en inheemse behandelmethodes om het lichaam, de geest en de ziel optimaal in balans te brengen. Ze heeft een eigen praktijkruimte in Schoorl en maakt als natuurcoach gebruik van de helende en spiegelende kracht van de Schoorlse duinen. Zie ook www.nativestate.nl

Nienke Blom

Begeleider, libelle levensafronding & uitvaartbegeleiding

Wat je ook gelooft, of hoe het verder gaat: dit leven hier op aarde stopt. Op een moment dat jij eraan toe bent, kunnen we in gesprek. Of je nu jong, oud, ziek of gezond bent. We kunnen praktische zaken bespreken, samen kijken wat dit leven jou bracht, het nu vormgeven naar jouw wens.

Ik heb rust en tijd, een luisterend oor, ben creatief, heb aandacht voor details.
Klik hier voor meer informatie.

Renee Steinmann

Holistisch arts en seksuoloog NVVS

‘Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en bij iedere hulpvraag vind ik het belangrijk om samen naar de oorzakelijke- en in standhoudende factoren te zoeken en niet alleen symptomen te bestrijden. Daarvoor neem ik graag de tijd. Ook hecht ik heel veel waarde aan het samenwerken met meerdere disciplines want multidisciplinair werken is sneller, effectiever en duurzamer. Iedereen, zowel jongeren als (jong)volwassenen, is welkom bij mij.’

Ernestine de Groot

Arts integrative medicine en leefstijl, aandachtsgebied psychosomatiek, locatie Zeist

Tijdens mijn studie geneeskunde was ik totaal gefascineerd door de werking van het lichaam. Zo complex en alles bleek met elkaar verbonden – alsof er over was nagedacht.

Naarmate ik verder kwam werd deze natuurlijke verbinding steeds verder opgeknipt in delen; lichaam versus geest, hart versus longen, immuunsysteem versus hormoonsysteem. Voor ieder deel een aparte arts, op zoek naar ziekte en wat er mis is. Het viel me steeds meer op hoeveel mensen ik zag met klachten die niet op te knippen zijn. Klachten die we niet konden verklaren vanuit dit model van het lichaam als machine met diverse onderdelen. Hoewel deze manier van kijken ook van waarde kan zijn, voelde het voor mij beperkt en incompleet.

Gedreven door persoonlijke ervaringen en een wens tot het begrijpen van een groter geheel heb ik het ziekenhuis verlaten en ben me gaan verdiepen in geneeskunde in de volle breedte. Regulier, complementair, Oosters, Westers en alles daartussenin. En wat blijkt? Er is een veelomvattender verhaal dat geheel aansluit bij wat ik in de praktijk zie en heb ervaren in mijn eigen leven. Een integrale visie op gezondheid.
Klik hier voor meer informatie.

Amy Weggemans

Psychsociaal therapeut

Mijn naam is Amy Weggemans, ik ben 55 jaar. Inmiddels werk ik al zo’n 25 jaar als psychosociaal therapeut.  Het is een fantastisch vak en het blijft bijzonder om met mensen te werken.

De locaties waar ik werk hebben altijd bestaan uit een plek waar andere disciplines werken. Heel bewust om met elkaar af te stemmen, te kunnen doorverwijzen of te sparren. Een grote meerwaarde en steunend en dragend voor de client.

Het initiatief voor het Integraal Gezondheidsinstituut Nederland is dan ook iets wat mij na aan het hart ligt. Mooi dat ik als bestuurslid mijn bijdrage kan leveren.

Mayssa Mekaoui

NEI therapeut, psychomotorisch therapeut en life coach

We raken allemaal wel eens vast in ons leven: Je hebt last van emotionele, mentale of terugkerende fysieke klachten. Je verliest het contact met jezelf en je lichaam en komt er alleen niet meer uit.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer jij last hebt van mentale of emotionele problemen kan dit vast gaan zitten in je lijf en leiden tot fysieke klachten (zoals pijn, verkramping en spanning).

Ik ondersteun jou proces op holistische wijze en ik pas lichaamsgerichte interventies toe zodat zowel lichaam als geest weer in beweging wordt gebracht.

Ik help je om weer in verbinding te staan met jezelf: Wie ben jij? Wat voel jij? Wat is jou eigen identieke kracht?

Graag luister ik naar jou verhaal en geef je de ruimte om jezelf te mogen zijn.

Webadres: www.mayssa.nl

Rachelle Jongen

Arts Functionele & Integratieve Geneeskunde

Als arts en patiënt heb ik ervaren dat we een prachtig zorgstelsel hebben als het gaat om acute situaties of kortdurende klachten maar waarin chronische problemen enkel worden aangepakt op een niveau van ziekte en symptomen en behandeld volgens generieke protocollen. Er is onvoldoende ruimte voor het onderzoeken van de persoonlijke onderliggende oorzaken en voor een individuele aanpak op het niveau van fundamentele gezondheid en herstelvermogen.

Hiervoor is een andere aanpak nodig. Namelijk het kijken naar de verschillende onderliggende systemen en de interacties daartussen welke beïnvloed worden door voorgeschiedenis, genetische aanleg en leefstijl.

Als arts begeleid ik je in het vinden van jouw triggers, welke factoren bij jou van invloed zijn en hoe je deze kan aanpakken.

In deze aanpak is voeding essentieel, eventueel met supplementen. Daarnaast zijn beweging, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling van belang bij optimale gezondheid.

Kijk voor meer informatie op  www.personalhealthclinic.nl

Wessel Schot

Psycholoog

Ik ben psycholoog en werkzaam in de SGGZ als therapeut. In mijn wekelijkse sessies zie ik mensen die last hebben van depressies, angsten, PTSS en andere langdurige klachten. Ik geef veel Cognitieve Gedragstherapie en EMDR behandelingen. Ik ben ooit opgeleid als arbeids- en organisatiepsycholoog en heb jaren gewerkt in het bedrijfsleven als organisatieadviseur, trainer en assessmentpsycholoog.

Privé was ik echter veel bezig met persoonlijke ontplooiing en ik heb veel innerlijk proces werk met diverse werkvormen zoals NLP, meditatie, yoga, zweethut ceremonies en mannenwerk gedaan. Toch bleef het bij mij kriebelen: ik wil mensen nóg meer helpen, en niet alleen werk gerelateerd.

In 2019 heb ik het roer omgegooid: ik werd therapeut. Binnen de reguliere ggz kan ik veel mensen helpen om dichter bij zichzelf te komen. Daarnaast heb ik ook mijn eigen praktijk, waar ik mensen help die, buiten de reguliere ggz, hulp zoeken. Ik gebruik zo het beste van twee werelden: de technieken uit de reguliere ggz en diverse ervaringen uit de complementaire zorg.

Het is mijn missie om impact te maken op mensen, de ander te raken en aanwezig te zijn bij iemand als hij of zij in proces raakt.

“Ik vind het bijzonder dat ik mensen mag helpen wanneer ze een belangrijke verandering in hun leven meemaken. Het zijn vaak sleutel-momenten, die ze nooit zullen vergeten. Ik vind het fantastisch om getuige te zijn als mensen contact maken met delen van zichzelf die ze hiervoor niet kenden.”

Kijk voor meer informatie op www.wesselschot.nl